PÄRON
Jag har ett enormt päronträd i trädgården och i år tror jag att det hållit sig extra gynnsamt för himmel och pannkaka vad mycket päron det rasar ned varje dag.
Skottkärra på skottkärra med päron har hamnat på komposten.
Inte så speciellt goda att äta som dom är men jag gjorde en smulpaj på dom och det blev väldigt gott faktiskt.
har du några tips på vad jag kan göra med dom så tar jag tacksamt emot det ( inte inkokta ingefärspäron) det tycker jag inte är gott.
Hemma igen...till ett förbaskat regnigt sverige, skit vilket väder. vi är vava 30 grader och sol...vill tillbaka, hjälp....
Tar tacksamt emot lite päron...gott till paj...mums..
kram från kicki
Ja, langa över lite päron när jag kommer på Fredag vet ja!!!
Kramis!!!
Jag kan ju ta lite, men inte en hel skottkärra...
En liten påse blir bra!!
Tack på förhand!!
Kramis!!
Tjena!
Vad hände med Eddie?!
Mina dumma bilder ligger på nätet men det fungerar inte ändå.. Blä..
Kramis!!
Jag tar med mej kassen någon dag när vi är ute på promenad, tack...kramis
kicki
Tack, har nu plockat till mej lite päron...fåglarna och jag slogs om dem i regnet...
kram på dej..kicki
Päronpaj med pistasch & kardemumma !! SUPERGOD och bara en fördel om päronen är hårda!
Ingredienser:
BOTTEN: 125 g smör. 3 dl vetemjöl. 1 msk socker. 1 msk mjölk. Fyllning: 4 stora päron (gärna hårda). 1-2 msk smör. 1 dl socker. 2 dl vispgrädde. 1/2 dl mjölk. 2 äggulor. 2 ägg. 1 1/2 dl osaltade, skalade pistaschnötter. SÅS: 1 pkt vanijlvist. 1-2 tsk stött kardemumma.
Hur gör man:
Botten: Gör en pajdeg av smör, mjöl, socker. droppa sedan i mjölken tills allt blir slätt. Tryck ut botten i en form (24 cm). Nagga botten och ställ i kylen ca 30 min. Sedan in i frysen 1 timme. Sätt ugn på 200 grader. Förgrädda i 10 min i ugn. Sänk värmen till 175 grader. FYLLNING: Dela päron i små klyftor. Stek dem i smör och socker (lite bruna). Lägg på papper för att rinna av. Visap ihop grädde, mjölk, socker, äggulor & ägg. Mixa pistaschnötterna och lägg i. Lägg i päron i pajskalet. Häll på äggsmeten & strö över pisachnötterna. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
Servera till:
Vaniljvisp blandat med 1-2 tsk stött kardemumma
Hälsningar AnnaKarin.
PS: Jag är med i en liten hemsida www.51plus.se , som en vänninas dotter gjort åt oss, för alla som är "51plussare" där vi delar recept, resetips och annat. Kanske finns det fler mat, rese och trädgårdsintresserade som vill vara med ?